کد خبر 132882
۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۹
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حمید ملانوری مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی ضمن تبریک ایام ا... دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، با اشاره به اینکه در آستانه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری هستیم، گفت: تلاشهای بسیار زیادی از سوی همکاران حوزه اجرایی با همراهی هیات های نظارت و سایر عوامل دست اندر کار برگزاری انتخابات انجام شده تا ان شاءا... در روز دوم اسفند ماه شاهد انتخاباتی باشکوه ، با حضور حداکثری مردم و قانونمند و در فضایی آرام، با نشاط و امن باشیم و ان شاءا... مجلسی کارآمد و قوی هم در این دوره  شکل بگیرد تا از خدمات آن نظام جمهوری اسلامی و مردم بهره مند شوند. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از نهادهایی که به طور ویژه در ایام انتخابات نقش آفرینی می کند، احزاب و گروههای سیاسی است، گفت: احزاب و گروههای سیاسی هم در حوزه ورود افراد نخبه در عرصه رقابت و هم آگاهی بخشی به مردم برای مشارکت فعال و جدی در صحنه انتخابات و هم در انتخاب بهترین افراد و نامزدها برای ورود به مجلس نقش آفرینی می کنند. احزاب کشور همکاران جدی، خوب، ساعی و مورد اعتمادی برای نظام و وزارت کشور در راستای اجرای انتخابات هستند. 
ملانوری ضمن یادآوری اینکه در دو، سه ماه گذشته به دلیل برقراری ارتباط تنگاتنگ بین مجریان و فعالان سیاسی، برای بهره مندی از افکار، اندیشه ها و مشورت های آنها و همچنین ایجاد زمینه های همکاری و هم فکری برای انجام رویداد بسیار بزرگ سیاسی کشور، نشستهایی با حضور نمایندگان و دبیران کل احزاب و گروههای سیاسی در کشور برگزار شد، اظهار کرد: در این میان نشست هایی با طیف های مختلف سیاسی با حضور وزیر محترم کشور برگزار شد. یک سری نشستها با حضور اعضای شورای مرکزی خانه احزاب، نمایندگان و فعالان احزاب و گروههای سیاسی و همچنین نشستی با نمایندگان جبهه های سیاسی و نیز با دبیران کل احزاب استانی با حضور معاون محترم سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور داشتیم و نظرات و پیشنهادات آنها احصا و مشورت های خوبی انجام شد.

وی در همین راستا اضافه کرد: برهمین اساس، امروز همه بزرگواران اعم از مسئولان اجرایی و دولتی و همچنین فعالان سیاسی به عنوان نهادهای مدنی و اجتماعی در جهت تلاش و کمک به ایجاد فضای مناسب برای حضور حداکثری و باشکوه مردم در انتخابات دوم اسفندماه همراه هستند.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: شکل گیری و تداوم حیات نظام جمهوری اسلامی با حضور و مشارکت جدی مردم در تمامی صحنه های انقلاب از سال 57 تا امروز بوده و قطعا حضور در پای صندوقهای رای در دوم اسفند ماه حمایت قاطع مردم از نظام انقلابی خودشان است که پای ارزشهای این انقلاب می ایستند و حمایت قاطعی از رهبری معظم انقلاب و حمایت از نهادهای انقلابی برآمده از رای و نظر مردم خواهد بود. انقلاب اسلامی برآمده از نظر مردم است که یکی از ثمرات  آن دموکراسی ، انتخابات و مردم سالاری و نیز فعالیت گروه‌های سیاسی در دوره‌های مختلف بوده است.

 دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی درخصوص شانزدهمین جلسه این کمیسیون که امروز برگزار شد، گفت: در جلسه امروز باتوجه به اینکه یک سال از حضور آقای دکتر عرف معاون سیاسی وزارت کشور به عنوان رئیس کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی و بنده به عنوان دبیر کمیسیون می گذرد، گزارشی از یک ساله عملکرد کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و گروه‌های سیاسی ارائه شد.

ملانوری در همین راستا ادامه داد: در یک سال گذشته از دی‌ماه ۹۷ تا دی‌ماه ۹۸، مجموعاً ۱۸ جلسه در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برگزار شده است و مجموعا ۲۲۶ مصوبه در این کمیسیون داشتیم که از این تعداد ۱۸۸ مورد مربوط به احزاب و گروه‌های سیاسی و مابقی مربوط به تشکل‌های اقلیت‌های دینی بوده است. 

وی افزود: در یک سال گذشته تعداد 49 کنگره‌ و مجمع عمومی توسط احزاب و گروههای سیاسی با حضور ناظران کمیسیون برگزار شده است.
صلاحیت روسای تعداد ۸۶ شعبه استانی احزاب در سراسر کشور توسط کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب بررسی و مورد تایید قرار گرفت و به استانها اعلام شد که شعب تاسیس شوند و فعالیت کنند.

ملانوری در همین راستا اضافه کرد: پیش از این، حتی یک شعبه دارای مجوز در کشور نداشتیم اما در این بازه یک ساله با تسریع در رسیدگی به پرونده‌های بررسی صلاحیت مسئولان شعب، توانستیم به ۸۶ شعبه مجوز بدهیم تا تاسیس شوند. 

وی افزود: تعداد دفاتر فرعی احزاب که این یکساله در شهرستانهای سراسر کشور راه اندازی شد، 570 دفتر است و در حوزه تأسیس دفاتر تا قبل از دوره یک ساله گذشته ۴۹۶ دفتر در کل کشور بوده است و در یک سال جاری ۵۷۰ دفتر احزاب در سراسر کشور فعال شده‌اند و هم اکنون مجموعاً ۱۰۶۶ دفتر احزاب فعال در سراسر کشور داریم. 

دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی همچنین اظهار کرد: در یک ساله گذشته ۱۱ مجوز تأسیس حزب  و همچنین چهار پروانه فعالیت حزبی صادر شده است. پس از اجرای قانون جدید احزاب، در مجموع دو سال، 8 پروانه حزب صادر شده است. 

وی افزود: براساس قانون جدید، احزاب می‌توانند ائتلاف تشکیل داده و نهایتاً یک جبهه حزبی شکل گیرد. ما تا قبل از دوره یک ساله گذشته تنها یک جبهه حزبی داشتیم که احزاب آن خود را با قانون جدید تطبیق داده بودند و درخواست ادامه فعالیت داشتند، و پس از آن 8 جبهه جدید شکل گرفت و به اطلاع کمیسیون ماده 10 رسید.

ملانوری در ادامه با اشاره به آمار جلسات و مصوبات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در یک ساله گذشته بیان کرد: جلسات کمیسیون از دی‌ماه سال ۹۷ تا دی‌ماه ۹۸، ۵.۸ درصد رشد داشته است. مصوبات کمیسیون ماده ۱۰ نیز نسبت به مدت مشابه یک سال قبل، ۹۳ درصد رشد داشته است. همچنین تعداد برگزاری کنگره‌ها ۱۶ درصد رشد داشته و تعداد تأسیس شعب از صفر به ۸۶ رسیده است. تعداد تأسیس دفاتر نیز رشد ۱۱۲ درصدی داشته است.  

وی ادامه داد: اکنون ۱۱۶ حزب دارای پروانه فعالیت در کشور داریم که ۸۴ حزب ملی و ۳۲ حزب استانی هستند. در کنار آن‌ها ۹ جبهه شکل گرفته است که  قریب به۹۰ حزب در قالب این ۹ جبهه فعالیت می‌کنند. همچنین مجموعاً ۵۸ تشکل در حوزه اقلیت‌های دینی داریم که از کمیسیون ماده ۱۰ پروانه گرفته‌اند. و در طول یک سال گذشته به دلیل پایان دوره فعالیت خود اقدام به برگزاری مجامع عمومی خود کرده اند و پروانه های تمدیدی آنها صادر شده است.

دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبات جلسه امروز کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اشاره کرد و گفت:‌ در جلسه امروز درخواست تأسیس برای دو حزب شایسته‌سالاری مردم ایران و حزب پایداری انقلاب اسلامی مورد بررسی و موافقت کمیسیون قرار گرفت. این دو حزب باید ظرف مدت شش ماه مجمع عمومی خود را براساس قانون برگزار کرده و اساسنامه و مرامنامه خود را به تصویب مجمع رسانده و دفاتر خود را راه‌اندازی کنند و نهایتاً مدارک را به کمیسیون ماده ۱۰ تحویل دهند تا پس از بررسی در کمیسیون، نسبت به صدور پروانه آنان اقدام شود. 

وی افزود: مورد بعدی که در جلسه امروز کمیسیون مطرح شد، گزارش برگزاری مجمع عمومی مجمع هماهنگی پیروان امام راحل و رهبری استان قم و جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار بود که گزارش هر دو حزب مورد تأیید کمیسیون قرار گرفت.

ملانوری در ادامه با بیان اینکه در جلسه امروز کمیسیون بررسی صدور پروانه برای دو حزب جدید داشتیم که مراحل تاسیس آنها در جلسات قبل بررسی شده بود، گفت: پرونده تکمیل شده آنها پس از بررسی های اولیه در کمیسیون مطرح شد و در نهایت با صدور پروانه برای حزب سفیران انقلاب اسلامی و حزب جمهوریت ایران اسلامی با گستره فعالیت کشوری موافقت شد که از این پس می‌توانند با نام و نشان حزبی خود به فعالیت‌ بپردازند .

دبیر کمیسیون ماده 10 همچنین عنوان کرد: در ادامه جلسه امروز، صلاحیت دبیر کل جدید حزب جامعه زنان انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفت که صلاحیت خانم سیده طاهره طالقانی به عنوان دبیرکل جدید این حزب در جلسه امروز کمیسیون تأیید شد.

وی با اشاره به اینکه در این جلسه کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در خصوص نحوه هزینه‌کرد یارانه‌های پرداختی احزاب در سال ۹۶ بود،  اظهار کرد: براساس قانون جدید پرداخت یارانه‌های سال‌های بعد احزاب، منوط به ارائه گزارش نحوه هزینه‌کرد یارانه قبلی به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و تأیید آن توسط کمیسیون است که علیرغم تاکید و مکاتبه با همه احزاب، تا این لحظه تنها هشت حزب؛ شامل حزب همدلی مردم تهران، مجمع نیروهای خط امام (ره)، کانون تربیت اسلامی،‌ خانه پرستار، سازمان معلمان ایران، انجمن اسلامی مهندسان ایران، کانون مهستان و کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، گزارش عملکرد مالی خود را ارائه کردند که در جلسه امروز کمیسیون مورد بررسی کارشناسی و تایید قرار گرفت و یارانه سال ۹۷ به آن‌ها تعلق خواهد گرفت  و مابقی احزاب نیز باید هرچه سریعتر گزارش خود را به کمیسیون ارائه کنند. 

ملانوری تاکید کرد: از احزاب تقاضا داریم هر چه سریع‌تر گزارش مالی درآمدها و هزینه‌کرد حزب به طور کلی و نحوه هزینه کرد یارانه قبلی را به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ظرف یک ماه آینده اعلام کنند؛ در غیر این صورت به دلیل فرصت زمانی محدود احتمالا تصمیم کمیسیون براین باشد که یارانه باقیمانده در بین احزابی که گزارش مالی خود را اعلام کرده‌اند، تقسیم شود.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل چهار جبهه حزبی جدید و اطلاع آن به کمیسیون ماده 10، بیان کرد: جبهه ائتلاف بزرگ نیروهای انقلاب اسلامی استان قم به نمایندگی محمد عرب با نام اختصاری "ابنا"  که از ائتلاف ۵ حزب جامعه جوانان متحده اسلامی، حزب موتلفه اسلامی، جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران، جمعیت پیروان حضرت زینب (س) و جامعه اسلامی مهندسان تشکیل شده است. فعالیت این جبهه محدود به استان قم است و به مدت نامحدود در حوزه فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت خواهد کرد. جبهه بعدی جبهه متحد مستقلین ایران است که به نمایندگی علیرضا متانی از سه حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی، حزب مستقل کار و حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی تشکیل شده است. این جبهه فعالیت یک ساله دارد و در سراسر کشور فعالیت خواهد داشت.

وی در ادامه افزود: جبهه بعدی جبهه پیروان خط امام و رهبری است که از ائتلاف ۱۱ حزب جامعه اسلامی کارگران، جامعه جوانان متحد اسلامی، جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار، جامعه اسلامی مدیران، حزب موتلفه اسلامی، جمعیت اسلامی فرهنگیان، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی فرهنگیان، جامعه اسلامی ورزشکاران، جمعیت پیروان حضرت زینب (س) و جامعه اسلامی مهندسین شکل گرفته است و نماینده آن محمدرضا باهنر است و در نهایت جبهه آخر، جبهه پایداری انقلاب اسلامی است که از حزب عدالت‌طلبان ایران اسلامی و حزب نیک‌اندیشان ایران اسلامی به نمایندگی آقای مرتضی آقاتهرانی با محدوده کشوری و برای مدت نامحدود تشکیل شده است.

ملانوری در ادامه به مرور اسامی ۹ جبهه که پیش از این  به اطلاع کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی رسیده است؛ پرداخت و گفت: جبهه انقلاب نیروهای اسلامی( به نمایندگی غلامعلی حدادعادل)، جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی( به نمایندگی داود محمدی)، جبهه ایستادگی ایران اسلامی( به نمایندگی عبدالحسین روح الامینی)، جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت (به نمایندگی شهاب الدین صدر)، جبهه تحول‌گرایان ایران اسلامی( به نمایندگی اکبر مرتضوی کیاسری)، جبهه شورای هماهنگی اصول‌گرایان استان قم( به نمایندگی احمد امیرآبادی فراهانی)، جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی( به نمایندگی محمدحسین رحیمیان)، جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان ایران (به نمایندگی قدرتعلی حشمتیان) و جبهه هماهنگی اصلاحات(به نمایندگی حسین کمالی) به همراه 4 جبهه ای که امروز به اطلاع کمیسیون رسید، قانونی هستند و سایر جبهه‌هایی که با عناوین مختلف در کشور فعالیت می‌کنند فاقد مجوز هستند. احزابی که در این جبهه ها فعالیت دارند، براساس ماده 18 قانون تخلفاتشان در کمیسیون ماده ۱۰ بررسی و مجازات های ماده 19 برای آنها اعمال خواهد شد.

وی تاکید کرد: احزاب و جبهه ها فعالیتهای خود را قانونمند کنند و با استناد قانون و مجوزهایی که دریافت می کنند، فعالیت نمایند. 

ملانوری همچنین با اشاره به اینکه در خصوص تشکیل جبهه‌های حزبی نیز امروز کمیسیون ماده 10 مصوبه ای داشت، گفت: شاهد هستیم تعدادی از احزاب، در چند جبهه عضویت دارند که امروز در کمیسیون مقرر شد در راستای هدفمندی و نظامندسازی جبهه های حزبی و به استناد مفاد قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، هر یک از احزاب صرفاً میتوانند در یک جبهه عضویت داشته باشند. بنابراین احزابی که در چند جبهه عضویت دارند، سه ماه فرصت دارند تا عضویت خود را فقط در یک جبهه تعیین تکلیف نمایند و  از دیگر جبهه ها خارج شوند. از این پس نیز جبهه ها باید از عضویت احزابی شکل گیرد که تاکنون در جبهه های قبلی عضویت نداشته اند.  

ملانوری در ادامه با بیان اینکه تقاضای تمدید مهلت برگزاری مجمع عمومی تاسیس حزب جمعیت شاکرین انقلاب اسلامی استان تهران مورد بررسی قرار گرفت، عنوان کرد: کمیسیون با این درخواست موافقت کرد و این حزب در سه ماه آینده باید مجمع خود را برگزار و ندارک و مستندات خود را برای بررسی جهت صدور پروانه ارائه نماید.

دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در ادامه به بررسی صلاحیت مسئولان شعب استانی احزاب در سه استان در جلسه امروز این کمیسیون اشاره و تشریح کرد: صلاحیت مسئولان شعب سه حزب سازمان معلمان ایران، جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و حزب اسلامی ایران زمین در استان قزوین مورد بررسی و تأیید کمیسیون قرار گرفت. در استان البرز نیز صلاحیت مسئولان شعب 6 حزب جوانان ایران اسلامی و حزب همبستگی دانش‌آموختگان ایران و جمعیت پیروان حضرت زینب (س)، جامعه جوانان متحد اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان مورد بررسی و تایید قرار گرفت و همچنین در استان اردبیل صلاحیت مسئولین شعبه حزب دفاع از ایثارگران و قانون اساسی مورد بررسی و تأیید کمیسیون قرار گرفت. شعب استانی که صلاحیت مسئولان آن‌ها تأیید شده، از این پس می‌توانند در استانهای مربوطه تاسیس و فعالیت کنند. 

ملانوری در پایان خاطرنشان کرد: از همه فعالان سیاسی انتظار می‌رود با تمام توان، امکانات و ظرفیتهای خود همانند گذشته به صحنه آمده و برای حضور با شکوه مردم پای صندوقهای رأی و انتخاب آگاهانه و هوشمندانه تلاش کنند.
ایشان همچنین ضمن تقدیر از تلاشهای اصحاب رسانه از آنان خواست تا در این رابطه حضور جدی و فعالانه داشته باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha